Cantaretul Akon va demara construirea unui oras in care vrea ca locuitorii sa isi plateasca cheltuielile zilnice prin intermediul unei criptomonede pe care o va lansa anul acesta.

“Akon City” este numele orasului pentru care cantaretul a anuntat la inceputul acestei saptamani ca a primit autorizatia de constructie. In viziunea artistului, orasul se doreste a fi un fel de “Wakanda”, statul fictiv din care provine personajul Marvel Black Panther, devenit celebru dupa lansarea din 2018 a filmului cu acelasi nume.

Akon este de parere ca tehnologia blockchain poate fi cheia dezvoltarii in Africa, convingere ce l-a impins sa gandeasca orasul in asa fel incat operatiunile sale sa fie derulate prin intermediul acestei tehnologii.

“Cred ca tehnologia blockchain si criptomonedele pot fi salvatorii Africii in multe feluri, deoarece au capacitatea de a de a readuce puterea in mainile oamenilor. Ofera o moneda mai sigura ce le va permite cetatenilor din Africa sa evolueze independent de guvern”, a declarat Akon, conform businessinsider.com.

Criptomoneda pe care Akon planuieste sa o lanseze se numeste Akoin si ar urma sa fie disponibila in 54 de tari de pe continentul african, conform site-ului de prezentare.

Artistul vrea sa creeze un intreg ecosistem in jurul criptomonedei Akoin, punand bazele unor solutii prin care sa ofere credite sau servicii guvernamentale. Conform site-ului de prezentare, in luna februarie a acestui an este programata lansarea portofelului digital si a unui “whitepaper”(document prin care este prezentat conceptul din spatele criptomonedei).

Industria criptomonedelor s-a bucurat de un grad de popularitate ridicat la finalul anului 2017, cand valoarea criptomonedei bitcoin, cea mai mare ca valoare a pietei, s-a apropiat de 20.000 de dolari per unitate. In perioada ce a urmat, piata a inregistrat scaderi de pana la 80% a valorii, intarind criticile unora cu privire la gradul ridicat de volatilitate care caracterizeaza industria si lipsa unor reglementari stricte.

Citeste si:
Cum vrea Akon sa salveze peste 600 milioane de vieti
Artistul care vrea sa salveze...

Sursa foto: printscreen / Akoin.io

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Prima ţară europeană care ia în calcul să ridice restricţiile impuse de pandemie
Setari Cookie-uri