Activista suedeza pentru mediu Greta Thunberg, in varsta de 17 ani, a participat vineri, alaturi de mii de alti tineri, la o manifestatie la Lausanne impotriva schimbarilor climatice, relateaza AFP.

Thunberg a aparut in orasul elvetian spre amiaza, inconjurata de tineri care scandau sloganuri cum ar fi "Fara natura nu exista viitor" sau "1, 2, 3 grade - crima impotriva umanitatii", pentru a atrage atentia asupra incalzirii globale, conform Agerpres.ro.

Manifestantii au aclamat sosirea tinerei suedeze, dupa care au pornit prin oras avand in fata un banner cu textul "Sa schimbam sistemul, nu clima".

Conform gruparii elvetiene Greva Pentru Clima, la mars au participat circa 15.000 de persoane, cu ocazia primei aniversari a miscarii greviste ecologiste din Elvetia.

Thunberg mai manifestase la Lausanne si in august anul trecut, iar apelurile ei au avut ecou in Elvetia, apreciaza AFP: mai multe orase si cantoane au proclamat "starea de urgenta climatica", iar zeci de mii de oameni au participat la demonstratii; la Berna, la sfarsitul lui septembrie, s-au adunat 100.000 de protestatari.

Citeste si:
BREAKING Guvernul reia procedura inscrierii Rosia Montana in UNESCO
BREAKING Guvernul anunta ca...

Sursa foto: Liv Oeian / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Greta Thunberg a infiintat o organizaţie non-profit
Setari Cookie-uri