Creste bilantul deceselor din China. In ultimele 24 de ore, numarul persoanelor care au murit a crescut la 25, iar cel al imbolnavirilor a trecut de 600. Joi, autoritatile chineze au anuntat ca un al doilea oras a fost inchis. Este vorba despre Huanggang - o localitate vecina cu Wuhan - cu aproape 7 milioane de locuitori, scrie BBC, potrivit Digi24.

Primul oras inchis a fost Wuhan, unde de altfel a si aparut virusul. Incepand de miercuri seara nimeni nu mai intra si nu mai iese din metropola cu 11 milioane de locuitori.

In localitatea vecina traiesc 7 milioane de locuitori. Autoritatile din Huanggang au anuntat ca si ele vor inchide transportul public, in incercarea de a opri raspandirea virusului care se transmite de la om la om.

Potrivit noilor informatii aparute in legatura cu acest caz, sursa noului coronavirus ar fi carnea de sarpe vanduta fara respectarea normelor de igiena, intr-o piata de Wuhan. Intre timp, locuitorii din acest oras spun ca se simt „de parca ar fi sfrasitul lumii” si se tem ca vor ramane fara provizii de hrana, relateaza BBC.

Si in afara Chinei sunt raportate noi imbolnaviri. In Hong Kong a fost raportat un al doilea caz, iar in Statele Unite 16 oameni sunt monitorizati dupa ce au intrat in contact cu un barbat de 30 de ani, primul caz de imbolnavire confirmat din SUA.

Citeste si:
Încă 3 țări anunță primele cazuri de coronavirus
Încă 3 țări anunță primele...

Sursa foto: Photo by CDC on Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CORONAVIRUS | Salariu diminuat dacă intri în carantină sau izolare la domiciliu
Setari Cookie-uri