Bulgaria pregateste o modificare a legislatiei pentru a permite statului sa preia controlul asupra jocurilor de noroc excluzand actualii operatori privati, in incercarea de a creste gradul de colectare a taxelor, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Comisia pentru buget din Parlamentul de la Sofia a aprobat un proiect de act normativ care interzice operatorilor privati sa mai ofere jocuri de noroc peste trei luni si care permite organizarea jocurilor de noroc doar companiei de stat Bulgarian Sports Totalizator. In acest proiect de act normativ cheltuielile bulgarilor pentru jocuri de noroc sunt estimate la aproximativ un miliarde de leva (510 milioane de dolari) pe an, adica aproximativ 0,8% din Produsul Intern Brut.

Actul normativ, care poate suferi modificari pana la aprobarea finala, a declansat insa criticile lui Vasil Bozhkov, unul din cei mai bogati oameni din Bulgaria si detinatorul unui pachet de actiuni la cea mai mare companie de jocuri de noroc din Bulgaria. Bozhkov a catalogat proiectul de act normativ drept o incercarea de preluare a afacerilor sale.

Autoritatea de audit din Bulgari a demarat miercuri o ancheta asupra activitatii din ultimii cinci ani a operatorilor privati de jocuri de noroc, sustinand ca statul a pierdut taxe si comisioane in valoare de 210 milioane leva.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Între slot machine și păcănea: La jocuri de noroc trebuie mers ca la teatru!
Setari Cookie-uri