FOTO/VIDEO. Sute de oameni si utilaje ridica deja spitalul din Wuhan, care va fi gata in sase zile, pentru pacientii infectati cu noul coronavirus

Autoritatile locale din Wuhan, orasul din China de unde s-a raspandit coronavirusul ucigas, vor ca in sase zile sa fie construit un spital special unde sa fie tratati exclusiv acesti pacienti. Spitalul va fi construit dupa modelul unui centru similar care a fost ridicat la Beijing in 2003 in timpul epidemiei SARS si care avea o capacitate de 1.000 de paturi.

Spitalul va fi construit de la zero si va fi dotat cu tot ce trebuie, potrivit Business Insider.

Lucrarile au inceput deja, mai multe utilaje fiind deja trimise pe sit-ul de constructie pentru escavari. Autoritatile locale spun ca unitatea medicala va fi construita in doar sase zile, iar pe data de 3 februarie aceasta va fi data in folosinta.

Pentru spitalul construit la marginea orasului se vor folosi elemente prefabricate, facandu-l mai rapid si mai ieftin de ridicat.

Citeste si:
Echipa OMS care investighează originea Covid-19 vrea să renunțe la...
Echipa OMS care investighează...

Medicii din Wuhan spun ca oamenii trebuie sa stea la coada ore intregi pentru ingrijiri medicale. De asemenea, sustin ca depistarea bolii este dificila, ca nu exista suficient echipament de protectie si ca unii medici nu mai vin la serviciu, de teama ca ar putea contacta virusul.

Chinezii nu sunt straini de o asemenea performanta. In 2003, in timpul epidemiei SARS, autoritatile de la Beijing au ridicat un centru de tratament cu o capacitate de 1.000 de paturi.

Citeste si:
MedLife va emite un timbru securizat care va atesta prezența...
MedLife va emite primul...

Metropola Wuhan si cei 11 milioane de locuitori ai acesteia, in carantina

China a ridicat vineri la 25 de morti si 830 de cazuri bilantul epidemiei provocate de un nou coronavirus, a informat Comisia nationala pentru sanatate, scrie G4Media, care citeaza AFP.

Din cele 830 de cazuri, 177 sunt considerate grave, potrivit Comisiei, in timp ce 34 de pacienti „vindecati” au putut parasi spitalul.

In fata crizei, regimul comunist a luat joi decizia nemaiintalnita de a pune in carantina metropola Wuhan si pe cei 11 milioane de locuitori ai acesteia.

Alte orase din regiune au fost de asemenea izolate de lume, transporturile dinspre aceste localitati fiind oprite.

Citeste si:
Coronavirus 7 martie | Cinci județe în scenariul roșu de funcționare
Coronavirus 7 martie | Cinci...

In total, circa 20 de milioane de persoane sunt blocate in regiune, mai scrie AFP.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a decis ca este „prea devreme” sa declare stare de urgenta cu privire la noul coronavirus din China

Agentia ONU pentru sanatate a emis evaluarea dupa ce autoritatile chineze au anulat majoritatea evenimentelor programate pentru Anul Nou si au inasprit masurile de siguranta pentru a evita raspandirea si mai mare a virusului.

Sursa foto: Captura Twitter

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri