Epidemia de pneumonie virala din China a facut un mort la Shanghai, a anuntat duminica guvernul local, fiind prima victima a coronavirusului in metropola financiara a tarii, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE:

Bilantul epidemiei de pneumonie virala din China a urcat la 56 de morti si aproape 2.000 de persoane contaminate, au anuntat duminica autoritatile locale, la o zi dupa avertismentul lansat de presedintele Xi Jinping in legatura cu o accelerare a propagarii noului tip de coronavirus, informeaza AFP.

Epidemia a ajuns deja in Europa si in Australia, in pofida masurilor luate de autoritati pentru a incerca sa limiteze propagarea infectiilor.

Incepand de luni, agentiile de turism chineze nu vor mai putea sa vanda rezervari hoteliere si sejururi in grup, a anuntat postul public de televiziune chinez - CCTV.

Aceasta criza s-a produs in sezonul sarbatorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, cand cetatenii acestei tari calatoresc in numar foarte mare, profitand de cele sapte zile de vacanta pentru a fi alaturi de familiile lor.

Prima victima din Shanghai

Victima este un barbat in varsta de 88 de ani care avea probleme de sanatate, a precizat guvernul intr-un comunicat, adaugand ca pana acum au fost confirmate 40 de cazuri de infectii in oras.

Un numar de 13 noi decese cauzate de epidemia de pneumonie virala in China au fost inregistrate in provincia Hubei, crescand la 54 bilantul mortilor, si 323 de cazuri noi de infectii cu coronavirus au fost confirmate, au anuntat duminica autoritatile locale.

Ultimele date din Hubei, epicentrul epidemiei, cresc la 1.610 numarul total de cazuri de infectii confirmate la nivel national, potrivit informatiilor guvernului central.

Maladia provocata de acest coronavirus aparut in decembrie intr-o piata agroalimentara din Wuhan, un oras din centrul Chinei. Zece orase din China au fost puse in carantina de autoritati, ca masura de precautie pentru a opri raspandirea noului coronavirus. Orasul Beijing a anuntat joi anularea popularelor festivitati programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc

In total, potrivit unui calcul intocmit de AFP, sunt izolate de restul lumii 13 localitati din regiunea Hubei, avand capitala la Wuhan, cu o populatie de 41 de milioane de locuitori.

Citeste aici mai multe informartii despre coronavirus, simptome si masuri luate de autoritati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri