A fost descoperita o metoda avansata pentru depistarea cancerului

O echipa de cercetatori israelieni a identificat o metoda noua pentru diagnosticarea si detectarea celulelor canceroase agresive prezente in corpul uman, a anuntat Universitatea Ebraica din Ierusalim, citata de Xinhua.

Studiul, publicat in jurnalul Science Advances, poate imbunatati diagnosticarea si poate contribui la dezvoltarea unor medicamente si tratamente mai eficiente si personalizate destinate pacientilor oncologici, au declarat cercetatorii, scrie Agerpres.

In cadrul studiului, cercetatorii au analizat conexiunea dintre malignitatea celulelor canceroase si proprietatile fizice ale acestora - cu precadere capacitatea lor de a se deforma, intari, flexa si adapta la medii diferite si in continua schimbare.

Studiul a identificat o corelatie directa intre malignitatea celulelor canceroase si capacitatea acestora de a absorbi particule, indiferent de tipul cancerului. Potrivit concluziilor, cu cat este mai mare capacitatea de absorbtie celulara, cu atat creste nivelul de agresivitate a celulelor canceroase.

Abilitatea de absorbtie este posibila prin capacitatea mecanica a celulelor canceroase de a se flexa si deforma pentru a ''inghiti'' particule mari.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Oncologic Fundeni într-un dosar de fraudă
Percheziții la Institutul...

Oamenii de stiinta au sortat apoi celulele canceroase pe baza capacitatii lor de absorbtie, dovedind in studii realizate pe soareci ca celulele cu o capacitate mai mare de absorbtie au produs afectiuni mai agresive.

Sursa foto: pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri