Statele Unite au deblocat 100 de milioane de dolari pentru a ajuta China si alte tari in lupta impotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, a declarat vineri secretarul de stat american, Mike Pompeo, relateaza AFP.

Washingtonul ''este pregatit sa cheltuiasca pana la 100 de milioane de dolari din fonduri deja existente pentru a ajuta China si alte tari afectate, atat direct cat si prin intermediul altor organizatii multilaterale, pentru a tine sub control si a combate noul coronavirus'', a afirmat seful diplomatiei americane intr-un comunicat de presa, conform Agerpres.ro.

''Aceasta promisiune - cu sutele de milioane de dolari donati cu generozitate de sectorul privat american - arata prezenta americana puternica in raspunsul la aceasta epidemie'', a adaugat Mike Pompeo, un critic constant al Beijingului pentru probleme legate de drepturile omului.

Secretarul de stat a amintit ca Statele Unite au ''facilitat transportul a aproximativ 16 tone de material medical acordat poporului chinez, inclusiv masti, halate, tifon''. ''O marturie a generozitatii poporului american'', a mentionat el.

Donald Trump a declarat vineri ca Beijingul ''actioneaza foarte profesionist'' in lupta impotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, care a infectat peste 30.000 de persoane in China continentala. Dintre acestea 636 au decedat, potrivit unui ultim bilant oficial.

Citeste si:
Moscova acuză SUA de propagandă anti-rusă în Europa de Est
Moscova spune că serviciile...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
eMAG a făcut stocuri de măști medicale și va subvenționa prețul acestora
Setari Cookie-uri