Scotia a inceput sa aplice masuri in sensul organizarii unui referendum privind independenta fata de Marea Britanie, a afirmat luni premierul scotian, Nicola Sturgeon, scrie Digi24.ro.

„Trebuie sa ajungem la un acord asupra procedurilor dintre noi si Guvernul britanic pentru un referendum, in conformitate cu mandatul clar oferit de locuitorii Scotiei”, a declarat Nicola Sturgeon in cursul unei conferinte de presa organizate la Bruxelles, in prima vizita de cand Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeana.

„In Scotia, aplicam masurile necesare pentru a ne asigura ca poate fi organizat un referendum legal si legitim, astfel incat rezultatul sa poata fi acceptat si agreat atat la nivel intern, cat si pe plan international”, a subliniat premierul scotian.

Majoritatea alegatorilor din Scotia ar vrea independenta fata de Marea Britanie, in contextul retragerii tarii din Uniunea Europeana, arata un sondaj efectuat in ianuarie de Institutul YouGov. Potrivit sondajului, 51% dintre scotieni sunt favorabili independentei, iar 49% vor ramanerea in cadrul Marii Britanii. Este prima data incepand din anul 2015 cand majoritatea alegatorilor prefera independenta.

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
Majoritatea scotienilor ar vota pentru independenta de Marea Britanie
Marea Britanie: Cea mai mare...

Sursa foto: CappaPhoto / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Regina Marii Britanii suspenda Parlamentul, chiar inainte de Brexit
Setari Cookie-uri