O jumatate de milion de romani au depus cereri pentru a se muta in Regatul Unit

Aproape 500.000 de romani au depus cereri pana la sfarsitul lunii ianuarie pentru a trai si a lucra in Regatul Unit dupa Brexit.

Ambasada Romaniei la Londra informeaza joi pe pagina sa de Facebook ca, pana la la 31 ianuarie anul acesta, 498 700 de romani au aplicat pentru statutul de rezident in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in cadrul sistemului de inregistrare EU Settlement Scheme (EUSS) pus de autoritatile britanice la dispozitia cetatenilor europeni care doresc sa continue sa locuiasca in Regatul Unit si dupa 31 decembrie 2020, scrie Agerpres.

Fata de datele comunicate anterior de Home Office, valabile pentru finalul anului 2019, se constata o crestere a numarului de aplicatii trimise in luna ianuarie a.c. de catre cetatenii romani (63.000), precizeaza ambasada.

In total, in cadrul EU Settlement Scheme au fost inregistrate 3.107.900 de cereri depuse de cetateni europeni, din care 2.730.200 au fost deja validate, dintre acestea 58% fiind aplicatii pentru #SettledStatus si 41% #PreSettledStatus.

Potrivit schemei de inregistrare a statutului, cetatenii UE care traiesc continuu in Regatul Unit timp de cinci ani pot primi statutul de rezident permanent, in baza caruia beneficiaza de aceleasi drepturi de a munci si a studia si acces la sistemul de ajutoare sociale la fel ca inainte de iesirea Regatului Unit din UE. De asemenea, persoanele eligibile pot solicita obtinerea cetateniei Regatului Unit.

Citeste si:
Cum s-au modificat regulile privind permisul de conducere în...
Cum s-au modificat regulile...

Sursa foto: Delpixel, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri