Coronavirus ar putea afecta 5 milioane de companii la nivel global

Epidemia provocata de noul coronavirus si blocarea unei portiuni uriase din China ar putea afecta peste 5 milioane de companii la nivel mondial, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare Dun & Bradstreet.

Firma a analizat provinciile din China cele mai afectate de virus si a constatat ca sunt conectate puternic la reteaua de afaceri globala, relateaza CNBC.

In regiunile cu cel putin 100 de cazuri confirmate la data de 5 februarie se afla peste 90% din toate companiile active din China, potrivit raportului, iar circa 49.000 de companii din aceste regiuni sunt divizii si filiale ale unor companii straine.

Aproape jumatate (49%) dintre companiile cu filiale in regiunile afectate au sediul central in Hong Kong, in timp ce companiile americane reprezinta 19%, cele japoneze 12%, iar cele germane 5%.

Potrivit datelor oficiale publicate de autoritatile din China, in tara erau confirmate peste 72.000 de cazuri, care au provocat moartea a 1.868 de persoane.

Cercetatorii firmei Dun & Bradstreet au descoperit ca cel putin 51.000 de companii din lume, dintre care 163 sunt incluse in topul Fortune 1000, au cel putin un furnizor de rangul intai in regiunile afectate, in timp ce cel putin 5 milioane, dintre care 938 in Fortune 1000, au cel putin un furnizor de rangul al doilea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri