O femeie din Japonia care s-a aflat pe vasul de croazieră Diamond Princess a fost depistată ca fiind infectată cu coronavirus după ce s-a întors la locuinţa sa din estul Japoniei, în pofida unui test iniţial negativ, informează sâmbătă agenţia Kyodo, citând guvernul local.

Anunţul survine într-un context în care criticile se vor intensifica probabil la adresa guvernului japonez pentru decizia sa de a-i ţine pe vas pe cei peste 3000 de pasageri şi membri ai echipajului timp de două săptămâni în carantină, precum şi pentru că nu i-a izolat de public pe cei debarcaţi de pe navă, notează Kyodo.

Ministerul nipon al sănătăţii şi muncii a anunţat mai devreme sâmbătă că 23 de pasageri, 19 japonezi şi patru străini, au putut părăsi nava fără a trece prin toate testele medicale cerute pentru depistarea noului virus, au relatat Kyodo şi AFP.

"Regret profund greşeala noastră. Vom face tot posibilul pentru a nu se mai repeta", a declarat presei ministrul sănătăţii Katsunobu Kato.

Femeia depistată cu COVID-19 la revenirea sa acasă, în prefectura Tochigi - unde a călătorit miercuri cu transportul în comun din Yokohama, unde era ancorat vasul - nu se afla printre cei 23. Ministrul a precizat sâmbătă că cei 23 fuseseră testaţi pentru virus înainte de 5 februarie, rezultatul fiind atunci negativ.

Diamond Princess rămâne cel mai important focar de coronavirus din afara Chinei. Din cele 3711 persoane care se aflau iniţial la bord, peste 630 au fost infectate. Săptămâna aceasta autorităţile sanitare japoneze au autorizat debarcarea a circa 970 de persoane cu teste aparent negative, dintre care două australience şi o israeliancă au fost declarate purtătoare ale virusului la revenirea în ţările lor.

Între alte evoluţii în criza coronavirusului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat sâmbătă că sistemele de sănătate din Africa sunt prost echipate pentru a înfrunta o epidemie, dacă apar şi se înmulţesc cazuri de infectare pe continent.

"Principala noastră preocupare continuă să o reprezinte potenţialul de diseminare a COVID-19 în ţările ale căror sisteme de sănătate sunt mai precare", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, prin legătură video de la Geneva în cursul unei reuniuni a miniştrilor sănătăţii din ţările Uniunii Africane la Addis Abeba.

Deocamdată, Egiptul este singura ţară din Africa unde s-a înregistrat un caz confirmat de contaminare cu virusul.

În contextul în care mai multe companii aeriene africane şi-au suspendat zborurile cu destinaţia China, Liu Yuxi, ambasadorul Chinei pe lângă Uniunea Africană, i-a îndemnat pe responsabilii africani să relaxeze restricţiile impuse călătoriilor, notând că "panica excesivă ar putea contribui în realitate la propagarea bolii"

Sursa foto: Soni's / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri