Iordania nu mai primește străini din China, Coreea de Sud și Iran din cauza coronavirusului

Guvernul iordanian a decis să interzică intrarea pe teritoriul său a oricărei persoane venite din China, Iran şi Coreea de Sud cu excepţia propriilor cetăţeni, pentru a limita riscul de răspândire a noului coronavirus în regat, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul de stat titular al portofoliului informaţiei Amjad al-Adayle, a precizat într-un comunicat că această decizie face parte dintre "măsurile de prevenţie (...) după creşterea numărului de cazuri de coronavirus în Coreea de Sud, Iran şi China", epicentru al maladiei.

Ministrul a precizat că această măsură este "temporară".

"Iordanienii care vin din aceste ţări vor fi plasaţi în carantină timp de două săptămâni pentru a ne asigura că nu au contactat virusul", a adăugat Amjad al-Adayle.

El nu a precizat totuşi dacă un cetăţean chinez, sud-coreean sau iranian care vine dintr-o ţară care nu este China, Coreea de Sud sau Iran va avea dreptul de a intra în Iordania.

Această decizie intervine după ce Coreea de Sud a anunţat duminică faptul că ridică nivelul de alertă privind noul coronavirus la maximum, în ţară aflându-se 556 de persoane contaminate şi patru decese imputate virusului.

Iranul a anunţat duminică moartea a trei bolnavi de noul coronavirus dintre cele 15 cazuri noi depistate pozitiv, ridicând la opt numărul celor morţi din cauza maladiei Covid-19 în această ţară, unde epidemia s-a soldat cu cel mai mare număr de morţi în afara Chinei.

Iordania nu a raportat până în prezent niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri