Elveţia a decis să interzică până pe 15 martie cel puţin toate evenimentele publice şi private ce reunesc peste 1.000 de persoane, în scopul limitării transmiterii noului coronavirus.

"Din cauza situaţiei actuale şi a propagării coronavirusului, Consiliul Federal (guvernul elveţian) a decis să declare situaţia cu care se confruntă în prezent Elveţia drept ''situaţie specială'' în sensul legii referitoare la epidemii şi să interzică manifestările publice şi private care adună simultan peste 1.000 de persoane", au declarat autoritățile elvețiene, potrivit Agerpres.

"Aceste măsuri s-au dovedit eficiente în alte ţări" şi sunt conforme cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat ministrul elveţian al Sănătăţii, Alain Berset.

În cazul manifestărilor la care participă mai puţin de 1.000 de persoane, organizatorii trebuie, în colaborare cu autorităţile, să evalueze riscurile pentru a stabili dacă pot sau nu organiza evenimentul respectiv.

"Chiar dacă autorităţile din statele afectate fac toate eforturile pentru a controla situaţia, lucrurile încep să le scape din mână", a subliniat acesta.

Elveţia se numără printre ţările afectate de epidemia de Covid-19: "Este o evoluţie care nu ne surprinde" şi "avem 15 persoane testate pozitiv", a precizat Berset. Autoritățile elvețiene se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri în următoarele zile.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Mii de manifestanţi la Hong Kong împotriva legii chineze privind securitatea
Setari Cookie-uri