Turcia nu va mai opri refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, a declarat un înalt oficial turc, în timp ce Ankara a răspuns la uciderea a 33 de soldaţi turci într-un atac aerian al forţelor guvernamentale siriene în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei.

În acest sens, premierul grec a anunțat că ”mulți imigranți și refugiați s-au adunat în grupuri mari lângă granița terestră cu Grecia și au încercat să intre ilegal. Vreau să fiu clar: nu vom tolera treceri ilegale în Grecia. Sporim securitatea la granițe”, potrivit G4Media.

De asemenea, guvernul Bulgariei a trimis trupe de jandarmi la granița terestră cu Turcia, în timp ce Grecia a întărit paza frontierelor maritime și terestre cu Turcia, transmite presa din cele două țări. Un ziarist Der Spiegel anunță pe Twitter că migranții sirieni sunt aduși cu autobuze militare de armata turcă până la un kilometru de granița cu Grecia și lăsați liberi.

Îngrijorările guvernelor de la Sofia și Atena sunt provocate de anunțurile presei turce, potrivit căreia președintele Erdogan ar fi decis să înceteze înțelegerea cu UE și să permită accesul liber în Europa al celor peste patru milioane de imigranți de război veniți din Siria și alte state din Orientul Mijlociu pe care Turcia îi adăpostește acum în imense tabere speciale.

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anunțat într-o ședință a Consiliului de securitate că există ”pericolul real al unui val de migranți din Turcia” și că are informații despre masarea unui mare număr de imigranți în regiunea de graniță Edirne. În acest context, Borisov a anunțat trimiterea de jandarmi în zonă pentru a păzi frontiera cu Turcia.

În Grecia, portalul Capital a anunțat că guvernul a luat ”măsuri stricte” pentru paza frontierelor maritime și terestre, în avanpremiera unei ședințe extraordinare a Consiliului de securitate.

Uciderea a 33 de soldaţi turci şi rănirea altor 32, anunţată de guvernator în provincia turcă Hatay la graniţa cu Siria, a ridicat bilanţul militarilor turci ucişi în regiune în această lună la 54. Directorul de comunicaţii turc Fahrettin Altun a declarat că drept represalii, toate ţintele „cunoscute” ale guvernului sirian au fost bombardate de unităţile turce de sprijin aerian şi terestru.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri