Autorităţile din Ucraina au confirmat un prim caz de infectare cu coronavirus, a declarat pentru Reuters Ihor Kuzin, directorul interimar al Centrului pentru sănătate publică din cadrul Ministerului ucrainean al Sănătăţii, scrie Agerpres.

Bărbatul a fost internat sâmbătă în oraşul Cernăuţi (vest), după ce a călătorit în Ucraina din Italia, prin România, a precizat Kuzin.

Potrivit DPA, care citează o declaraţie făcută reporterilor de ministrul adjunct al Sănătăţii, Viktor Liaşko, bărbatul a zburat din Italia în România şi s-a întors cu maşina în Ucraina.

Pacientul se află într-o stare stabilă, iar soţia acestuia s-a plasat în izolare la domiciliu, a adăugat Liaşko. "Ieri v-am spus că avem patru cazuri suspecte", a precizat Liaşko. "Astăzi, unul dintre aceste cazuri a fost confirmat", a completat el.

În februarie, Ucraina şi-a evacuat cetăţenii din provincia chinezească Hubei, ceea ce a dus la confruntări între poliţie şi protestatari în faţa unui sanatoriu unde cei evacuaţi au fost plasaţi în carantină obligatorie.

Coronavirusul pare să se răspândească în prezent mult mai rapid în afara Chinei decât în interiorul acesteia, la nivel mondial numărul cazurilor de infectare ajungând la 90.914, dintre care 3.116 de decese, în 76 de ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP pe baza surselor oficiale, marţi, la ora 9:00 GMT.

Sursa foto: Maridav / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
O asistentă medicală, fără alte boli, a decedat după infectarea cu Covid-19
Setari Cookie-uri