Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a scris preşedintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, exprimându-şi speranţa că autorităţile de la Seul vor avea succes în combaterea epidemiei de coronavirus, transmit Reuters şi Xinhua. Surse internaționale spun ca dictatorul a executat mai mulți cetățeni nord-coreeni suspecți de coronavirus.

Potrivit unui anunţ făcut joi de secretarul de presă al preşedinţiei sud-coreene, Yoon Do-han, în scrisoarea personală primită miercuri Kim a transmis un 'mesaj de susţinere' celor care combat COVID-19 şi şi-a exprimat preocuparea faţă de sănătatea lui Moon, adăugând că va continua să îi adreseze tacit cele mai bune urări de sănătate.

În Coreea de Sud, bilanţul infectărilor cu coronavirus era de peste 5.700 joi dimineaţa, precizează Xinhua.

Kim s-a declarat încrezător în succesul eforturilor împotriva bolii şi le-a urat sănătate sud-coreenilor. Conducătorul de la Phenian a formulat de asemenea idei şi poziţii privind situaţia din peninsula coreeană, pe care Casa Albastră (preşedinţia de la Seul) le-a apreciat ca 'sincere', fără a da alte detalii.

Moon a răspuns deja, mulţumindu-i lui Kim printr-o altă scrisoare personală, a informat purtătorul de cuvânt.

Xinhua menţionează că a fost primul schimb de scrisori între cei doi lideri anul acesta. În octombrie 2019, Kim i-a transmis lui Moon condoleanţe pentru decesul mamei acestuia, iar preşedintele sud-coreean l-a invitat pe liderul din nord la summitul extraordinar al Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), găzduit în noiembrie de Coreea de Sud la Busan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Regatul Unit, record al deceselor de la debutul epidemiei de Coronavirus
Setari Cookie-uri