Numărul de morţi de Coronavirus din Italia a crescut dramatic, astăzi – 168 de persoane infectate au murit, aducând bilanţul la 631 de morţi, o creştere de 36% într-o singură zi.

Informaţiile vin de la Agenţia de Protecţie Civilă italiană care a comunicat că este vorba de cea mai mare creştere în cifre absolute de când a început epidemia în Italia.

Numărul total de cazuri în Italia, ţara europeană cel mai puternic lovită de coronavirus în Europa, a crescut la 10.149 de la 9.172, o creştere de 10,7%.

Datele arată şi că 1004 persoane s-au vindecat, iar 877 se află la terapie intensivă.

Începând de azi, toată Italia a devenit zonă protejată. Deplasările sunt restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”.

Citeste si:
Coronavirus: Toate aeroporturile din Italia se vor redeschide din 3...
Coronavirus: Toate...

Sunt cele mai dure măsuri luate în Peninsulă în ultimii 80 de ani. Aproape toate activităţile publice au fost interzise, în timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confruntă cu revolte.

Deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Directoarea laboratorului din Wuhan neagă orice responsabilitate
Setari Cookie-uri