Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat împotriva închiderii frontierelor decisă de unele state membre ale UE pentru a-şi proteja populaţia de pandemia de coronavirus.

”Interdicţiile generale de călătorie nu sunt considerate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind foarte eficiente”, a invocat şefa executivului comunitar la o conferinţă de presă, ea pledând în schimb pentru controale sanitare, potrivit G4Media.

Anterior şi comisarul european pentru piaţa internă, Ylva Johansson, a cerut ca măsurile luate de statele membre la frontiere pentru a combate epidemia să fie ”coordonate” şi ”proporţionale”.

Republica Cehă a anunţat închiderea totală a frontierelor sale începând de luni, o închidere cvasi-completă fiind decisă joi şi de Slovacia, în timp ce Polonia, Austria, Slovenia şi Ungaria au decis o serie de restricţii la intrarea în aceste ţări.

Potrivit unui purtător de cuvânt al executivului comunitar citat de agenţia DPA, până în prezent numai Austria, Ungaria şi Republica Cehă au notificat Comisia Europeană cu privire la instituirea unor controale la frontierele Schengen.

Citeste si:
Comisia Europeana, despre coronavirus: Un risc de nivel mediu...
Comisia Europeană consideră...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Elveţia îşi va redeschide frontierele cu toate ţările UE pe 15 iunie
Setari Cookie-uri