O veste cu adevărat pozitivă: Mai multe vindecări decât îmbolnăviri în Coreea de Sud

Numărul de pacienţi vindecaţi l-a depăşit pe cel al noilor contaminări pentru prima dată în Coreea de Sud, a doua cea mai afectată țară din Asia (dupa China) de noul coronavirus (COVID-19).

Centrele din Coreea pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC) au anunțat vineri 110 noi cazuri de infecție, comparativ cu 114 în ziua anterioară, totalul ajungând astfel la 7.979. Numărul deceselor a urcat vineri la 72.

Totuși, 177 de pacienți au fost externați din spitale după ce fuseseră izolați pentru tratament.

Aceasta evoluție confirmă trendul pozitiv înregistrat recent și ar putea indica că efectele pandemiei coronavirus încep să se reducă în Coreea de Sud, a patra cea mai mare economie din Asia.

În plus, mai bine de jumătate din persoanele intrate în auto-carantină vor fi externate în zilele următoare, a declarat Jeong Eun-kyeong, șeful KCDC.

Citeste si:
Tensiuni între Coreea de Nord și SUA:Fără miros de praf de pușcă...
Tensiuni între Coreea de Nord...

”Am reușit să întoarcem foaia, dar încă există îngrijorări cu privire la personele venite de peste granițe, dar și cu privire la posibile infecții pe plan local, în call center-uri, internet cafe-uri si cluburi de karaoke”, a declarat Chung Sye-kyun, premierul coreean.

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri