Numărul de pacienţi vindecaţi l-a depăşit pe cel al noilor contaminări pentru prima dată în Coreea de Sud, a doua cea mai afectată țară din Asia (dupa China) de noul coronavirus (COVID-19).

Centrele din Coreea pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC) au anunțat vineri 110 noi cazuri de infecție, comparativ cu 114 în ziua anterioară, totalul ajungând astfel la 7.979. Numărul deceselor a urcat vineri la 72.

Totuși, 177 de pacienți au fost externați din spitale după ce fuseseră izolați pentru tratament.

Aceasta evoluție confirmă trendul pozitiv înregistrat recent și ar putea indica că efectele pandemiei coronavirus încep să se reducă în Coreea de Sud, a patra cea mai mare economie din Asia.

În plus, mai bine de jumătate din persoanele intrate în auto-carantină vor fi externate în zilele următoare, a declarat Jeong Eun-kyeong, șeful KCDC.

Citeste si:
Coronavirus | Deschiderea școlilor în Coreea duce la apariția unor...
Coronavirus: Coreea de Sud...

”Am reușit să întoarcem foaia, dar încă există îngrijorări cu privire la personele venite de peste granițe, dar și cu privire la posibile infecții pe plan local, în call center-uri, internet cafe-uri si cluburi de karaoke”, a declarat Chung Sye-kyun, premierul coreean.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Grecia va permite mai multe zboruri de pasageri din UE, din 15 iunie
Setari Cookie-uri