Mai multe ţări din America Latină, între care Bolivia, Venezuela, Paraguay şi Peru, au suspendat legăturile cu Europa, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19.

Venezuela a raportat vineri primele două cazuri de COVID-19, sporind teama într-o ţară aflată în criză, în care multe spitale fac eforturi să trateze afecţiuni comune, potrivit News.ro.

Anunţul l-a determinat pe Ivan Duque, preşedintele Columbiei, să ordone închiderea graniţei cu ţara vecină. În plus, cei care au fost în Europa sau Asia nu primesc permisiunea de a intra pe teritoriu. Columbia a raportat primul caz pe 6 martie, iar acum are 16 bolnavi de COVID-19.

Bolivia, Venezuela, Paraguay şi Peru au suspendat zborurile europene. Argentina a anunţat că va întrerupe legăturile cu cele mai afectate ţări din lume. Începând de luni, Guatemala va extinde restricţiile de călătorie, interzicând sosirile din SUA şi Canada, a spus preşedintele Alejandro Giammattei.

Ministrul Sănătăţii din Panama a declarat vineri că numărul cazurilor confirmate a ajuns la 36, dintre care trei sunt cetăţeni străini.

Citeste si:
Top 10 cele mai sigure locuri de călătorit în Europa în 2020
Top 10 cele mai sigure locuri...

Majoritatea cazurilor de îmbolnăvire din Brazilia se află în cele mai mari două oraşe - Rio de Janeiro şi Sao Paulo. Nu a fost raportat niciun deces, însă autorităţile au spus că se aşteaptă ca totalul, acum de peste 100, să crească în următoarele săptămâni. Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Mexic, a doua putere economică din America Latină, se confruntă cu o criză care acum este alimentată de COVID-19. Aici, numărul cazurilor rămâne scăzut.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un angajat al Penitenciarului Iaşi, confirmat pozitiv la testul de coronavirus
Setari Cookie-uri