China a anunţat sâmbătă 11 noi contaminări cu noul coronavirus, dar pentru prima dată de la declanşarea pandemiei cele mai multe sunt persoane care au venit din străinătate.

Printre aceste cazuri suplimentare, doar patru au fost înregistrate în oraşul Wuhan (centru), epicentrul COVID-19 unde virusul a apărut la sfârşitul lui 2019, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Beijing, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Este cel mai mic număr de noi cazuri din ianuarie, când au început înregistrările acestora

Celelalte şapte cazuri de noi contaminări observate (patru la Shanghai, două în provincia Gansu şi unul la Beijing) sunt persoane care au venit din străinătate. Naţionalitatea lor nu a fost precizată.

China numără astfel un total de 95 de "cazuri importate", după cum le numeşte.

Dacă aşa cum a spus preşedintele Xi Jinping, epidemia este "practic strangulată" în ţară, autorităţile sanitare rămân vigilente în faţa sosirii călătorilor contaminaţi, în special din Iran, Coreea de Sud, Italia şi Statele Unite.

Citeste si:
Trump: SUA încetează relaţia cu OMS. Este prea indulgentă cu Beijingul
Donald Trump: SUA încetează...

Municipalitatea din Beijing a anunţat în această săptămână că orice persoană care vine în oraş din altă ţară, indiferent care, va fi plasată în carantină obligatorie de 14 zile.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă 13 morţi suplimentare (în creştere uşoară faţă de şapte în ajun), ridicând totalul la 3.189 în China continentală (fără Hong Kong şi Macao).

În total, 80.824 de persoane au fost contaminate în ţară. Peste 65.000, mai mult de 80%, sunt însă deja vindecate şi au fost externate din spital.

Sensibila ameliorare constatată în ultimele săptămâni au determinat autorităţile să relaxeze restricţiile de deplasare vizându-i pe cei 56 de milioane de locuitori ai provinciei Hubei, cu reşedinţa la Wuhan.

Citeste si:
CORONAVIRUS Două treimi dintre pacienții din România sunt vindecați...
Două treimi dintre pacienții...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ce impact are asupra României retragerea finanţării OMS de către SUA
Setari Cookie-uri