Băncile elvețiene ar putea lansa un program de împrumut de 21 mld. dolari pentru companiile afectate de epidemie

Principalele bănci elveţiene iau în considerare un program de împrumut de 20 miliarde de franci elveţieni (21 miliarde de dolari), pentru a ajuta miile afaceri afectate de epidemia de coronavirus (Covid-19), a anunţat sâmbătă publicaţia Handelszeitung, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

"Comunicăm în mod activ cu Guvernul elveţian, Banca Naţională a Elveţiei (SNB) şi Autoritatea de supervizare financiară (FINMA) pentru a examina posibilităţile de sprijinire a IMM-urilor elveţiene prin acordare de credite şi de lichidităţi", se arată într-un comunicat publicat sâmbătă de Credit Suisse, scrie Agerpres.

Reprezentanţii Zuercher Kantonalbank şi Raiffeisen nu au fost disponibili pentru comentarii, iar cei ai UBS nu au dorit să comenteze informaţia.

Vineri, Guvernul elveţian a anunţat că va înfiinţa un fond de zece miliarde de franci elveţieni (9,5 miliarde de euro) pentru asigurarea unei asistenţe imediate în vederea atenuării impactului economic al pandemiei de coronavirus

Sursa foto: pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Telefoanele de serviciu: ce trebuie să luați în calcul înainte de a alege oferta
Setari Cookie-uri