Japonia continuă pregătirile pentru Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, a afirmat sâmbătă premierul Shinzo Abe, în ciuda îngrijorărilor exprimate în lumea întreagă în legătură cu desfăşurarea competiţiei, din cauza pandemiei de coronavirus.

Abe şi guvernul său sunt hotărâţi ca pregătirile pentru Jocuri să meargă înainte, deşi în lume numeroase evenimente sportive au fost amânate sau anulate. Speculaţiile despre amânarea Jocurilor, programate să înceapă în luna iulie, s-au accentuat după ce preşedintele american Donald Trump a estimat că organizatorii ar trebui să ia în considerare amânarea cu un an a Olimpiadei, conform Agerpres, care citeaza Reuters.

Abe l-a sunat vineri pe Trump şi l-a informat despre eforturile pe care le face Japonia pentru desfăşurarea JO 2020 conform planului. Trump a scris ulterior pe Twitter că instalaţiile olimpice sunt "magnifice". Aceste afirmaţii ar putea să nu fie suficiente pentru a-i linişti pe sponsori, care sunt tot mai îngrijoraţi de impactul pandemiei de coronavirus asupra competiţiei.

Torţa olimpică urmează să ajungă în Japonia, în prefectura Fukushima, peste mai puţin de două săptămâni. Grecia a decis deja să suspende ştafeta torţei olimpice de pe teritoriul său.

"Vom depăşi răspândirea infecţiei şi vom găzdui fără probleme Jocurile Olimpice, aşa cum este plănuit", a declarat Abe într-o conferinţă de presă la Tokyo. El a adăugat că nu a discutat deloc cu Trump despre amânarea sau anularea Jocurilor.

Abe a spus că Japonia colaborează strâns cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), care va avea ultimul cuvânt în legătură cu desfăşurarea Jocurilor, şi cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

El a menţionat că Japonia are o rată a infectării destul de mică şi nu a înregistrat o explozie a cazurilor, precum Coreea de Sud, China, Italia sau Iran.

Japonia a ajuns sâmbătă la 1.443 de cazuri de infectare cu coronavirus, 28 de persoane pierzându-şi viaţa.

Sursa foto: Bryan Turner | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri