CORONAVIRUS | Italia cere o coordonare la nivel european: Oamenii de ştiinţă ne spun că încă nu am atins vârful

Premierul italian Giuseppe Conte a lansat un apel la ''o coordonare europeană'' în domeniile sănătăţii şi economic pentru a combate epidemia cauzată de coronavirus, avertizând că ţara sa ''încă nu a atins vârful'' contagiunii.

Într-un interviu publicat luni de cotidianul Corriere della Sera, şeful executivului de la Roma a apreciat drept ''necesară o coordonare europeană a măsurilor de ordine sanitară şi economică''. Conte urmează să participe, în sistem de videoconferinţă, în cursul zilei la un summit extraordinar al G7 pentru coordonarea luptei contra coronavirusului în domeniile sanitar, economic, financiar şi al cercetării, potrivit Agerpres.

''A sosit timpul să facem alegeri curajoase şi Italia poate oferi o contribuţie semnificativă, în calitate de ţară care a cunoscut în premieră o răspândire atât de largă a virusului'', a afirmat premierul italian.

Italia a înregistrat 1.809 de decese şi 24.747 de cazuri de infectare cu coronavirus, cu 368 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore până duminică seara.

''Oamenii de ştiinţă ne spun că încă nu am atins vârful, aceste săptămâni sunt cele mai riscante şi trebuie să dăm dovadă de un maxim de prudenţă. Nu putem lăsa garda jos. Este vorba de provocarea cea mai importantă din ultimele decenii, pentru a o depăşi este nevoie de contribuţia responsabilă a celor 60 de milioane de italieni'', a atenţionat Giuseppe Conte.

El a precizat că deocamdată nu sunt necesare noi interdicţii şi că este importantă respectarea strictă a celor deja în vigoare.

''Serviciile esenţiale trebuie să fie garantate. Italia a acţionat cu curaj şi alte ţări, precum Spania şi Franţa, sunt pe cale să ne urmeze exemplul'', a subliniat şeful executivului italian.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Jeff Bezos este mai bogat decât Ungaria
Setari Cookie-uri