Întregul land austriac Tirol şi cei circa 750.000 de locuitori ai săi au fost plasaţi miercuri seara în carantină, izolaţi de restul ţării din cauza virulenţei epidemiei noului tip de coronavirus în această regiune alpină, au anunţat autorităţile locale, informează AFP.

Tirolul este principalul focar al bolii în Austria, cu 474 de cazuri pozitive din totalul celor 1.646 înregistrate la nivelul întregii ţări. De mai multe zile presiunea a crescut asupra acestei regiuni renumite pentru staţiunile sale de ski, motor al economiei locale, scrie Agerpres.

"Am emis o ordonanţă de (plasare în) carantină pentru cele 279 de comune din Tirol", au anunţat miercuri seara, într-un comunicat, autorităţile regionale.

Această carantină presupune că locuitorii nu vor trebui - exceptând cazurile de extremă necesitate - să iasă din comunele lor şi de pe teritoriul regiunii, precum şi că regiunea însăşi nu va mai fi accesibilă persoanelor din exterior.

"Izolarea Tirolului este absolut necesară. Pentru că vrem să împiedicăm ca virusul să se propage dinspre Tirol şi vrem de asemenea să ne protejăm mai mult", a explicat preşedintele landului.

Tirolul, situat în vestul Austriei, se învecinează cu Italia şi Germania. Mai multe staţiuni celebre de sporturi de iarnă se află aici.

Tocmai în una dintre staţiunile sale, cea din comuna Ischgl, mai multe sute de turişti au fost contaminaţi de la începutul lui martie, generând critici drastice faţă de reacţia responsabililor locali.

Virusul a fost exportat de numeroşii schiori reveniţi în ţările lor după vacanţă. În Danemarca şi Norvegia, mai multe sute de cazuri de coronavirus au o legătură cu Tirolul. Urma focarului infecţios se mai regăseşte în Suedia, Islanda, Germania şi chiar în Canada.

Valea unde se află Ischgl şi mai multe comune vecine se aflau deja în carantină strictă de câteva zile, în timp ce restul Austriei este plasată în izolare, cu limitări drastice ale deplasărilor, începând de luni.

Sursa foto: saiko3p / shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Elveţia îşi va redeschide frontierele cu toate ţările UE pe 15 iunie
Setari Cookie-uri