19 Martie 2020

Comisar european: E nevoie de ”culoare verzi” pentru transportul european de mărfuri



Adina Vălean, comisarul european pentru transport, a cerut joi statelor membre să păstreze deschide ”culoare verzi” pentru transportul de mărfuri, dar și flexibilitate pentru normele privind perioadele de conducere și de repaus.

Vălean a participat la videoconferința informală la nivel înalt a miniștrilor transporturilor din UE, convocată de președinția rotativă croată, potrivit unui comunicat de presă, conform G4Media.

Comisarul român a indicat o listă clară de acțiuni menite să protejeze buna funcționare a pieței unice. Aceasta include libera circulație a lucrătorilor din domeniul transporturilor, „culoare verzi” — căi prioritare pentru transportul de mărfuri, flexibilitate pentru normele privind perioadele de conducere și de repaus, respectiv notificarea prealabilă a Comisiei privind măsurile întreprinse.

„E timpul pentru măsuri concrete, o coordonare strânsă între statele membre și am convenit să se desemneze puncte de contact naționale pentru o mai bună coordonare. Am solicitat instituirea unor „culoare verzi”, esențiale pentru a menține libera circulație a mărfurilor și a persoanelor care trebuie să traverseze frontierele”, a declarat comisarul român.



Citeste si