Germania înregistrează un număr de peste 18.400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi în jur de 53 de decese, potrivit unui bilanţ alcătuit de DPA vineri.

Statistica ia în calcul cele mai recent cifre din fiecare land, care arată că cele mai multe cazuri se înregistrează în Renania de Nord -Westfalia - 6.200, Bavaria - 3.100 şi Baden-Wuerttemberg - peste 2.700, potrivit Agerpres.

Pe lângă cele 53 de decese de pe teritoriul ţării, alţi doi germani au murit în străinătate după ce au contractat virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, Serbia, a raport vineri primul deces de COVID-19. Victima este un bărbat de 59 de ani din Kikinda, oraş din nordul ţării şi unul din focarele din Serbia, a anunţat prim-ministrul Ana Brnabic. Pacientul decedat avea multiple alte comorbidităţi, a precizat ea.

Ministerul Sănătăţii de la Belgrad anunţase cu puţin timp mai devreme că numărul cazurilor de infectare confirmate a ajuns la 135.

Serbia a declarat duminică stare de urgenţă, impunând izolarea pe scară largă la domiciliu şi închiderea graniţelor. Noi măsuri, precum suspendarea transportului public şi închiderea restaurantelor şi cafenelelor, vor intra în vigoare duminică, a indicat Ana Brnabic

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Franţa, a patra ţară care a înregistrat peste 10.000 de decese
Setari Cookie-uri