Cuba a trimis în Italia o echipă de 52 de medici şi asistente, dintre care unii cu experienţă în lupta împotriva febrei Ebola în Africa, pentru a ajuta ţara europeană cea mai afectată în lupta sa împotriva Covid-19, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Destinaţia acestei echipe care a sosit sâmbătă în Italia este regiunea Lombardia, cea mai afectată de noul coronavirus. Într-o lună, 4.825 de persoane au murit în Italia din cauza acestei pandemii.

Echipa, formată din 36 de medici, 15 asistente şi un administrator ''este pregătită să lucreze neobosit pentru a acorda îngrijiri şi a combate epidemia de Covid-19 în colaborare cu profesioniştii din domeniul sănătăţii'' din Italia, a declarat şeful echipei, Carlos Ricardo Perez.

Treizeci dintre membrii acestei echipe au acţionat împotriva epidemiei de Ebola în Africa de Vest în 2014 la apelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a adăugat liderul echipei în cursul unei ceremonii, înainte de plecarea lor din Havana.

Cu venituri de 6,3 miliarde de dolari în 2018, exportul de servicii medicale, pe lângă turism, este unul dintre motoarele economiei cubaneze, potrivit cifrelor oficiale.

Sursa foto: Hybrid Gfx/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Consiliere psihologică gratuită pentru cadrele medicale care luptă cu COVID-19
Setari Cookie-uri