Un seism cu magnitudinea de 5,3 a lovit duminică dimineaţă capitala Croaţiei, Zagreb, şi împrejurimile sale, rănind grav o adolescentă, conform media oficiale, autorităţile cerându-le locuitorilor să nu se adune în grupuri pentru a nu propaga noul coronavirus, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cutremurul a fost resimţit la ora locală 06.00 (05.00 GMT), iar numeroşi locuitori ai Zegrebului au ieşit în stradă panicaţi, potrivit unei corespondente a AFP.

O fleşă a catedralei din centrul vechi al oraşului a fost afectată de seism, la fel ca faţadele mai multor imobile.

În confuzia creată, unii medici, citaţi de agenţia de presă croată HINA, au anunţat într-o primă fază decesul unui băiat de 15 ani, după care au rectificat informaţia şi au precizat că este vorba de fapt de o fată care este la reanimare, într-o stare critică.

Epicentrul seismului s-a situat la 7 km nord de Zagreb, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean (CSEM). Ministrul de Interne, Davor Bozinovic, a făcut apel la cetăţeni să rămână în stradă, dar să nu se adune în grupuri, pentru a se proteja de o eventuală infectare cu noul coronavirus.

"Păstraţi distanţa. Nu vă adunaţi în grupuri. Ne confruntăm cu două crize serioase: seismul şi epidemia", a declarat el.

În cartierele vechi din centru, faţadele unor clădiri s-au prăbuşit, iar numeroase părţi din oraş au rămas fără electricitate. Una din fleşele emblematicei catedrale din Zagreb a fost avariată. O bucată de circa zece metri din turnul sudic s-a prăbuşit, a precizat primarul Zagrebului, Milan Bandic.

Clădirea Parlamentului a fost de asemenea avariată. La Belgrad, Biserica Ortodoxă Sârbă a anunţat că biserica sa de la Zagregb a suferit pagube în urma seismului.

Potrivit HINA, cutremurul a fost urmat de două replici puternice. Seismul s-a resimţit în sudul Austriei, Slovenia şi în nordul şi estul Croaţiei.

Balcanii sunt o zonă cu o puternică activitate seismică, iar cutremurele sunt frecvente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri