Turcia a impus restricţii asupra orelor de lucru ale magazinelor alimentare, a numărului de cumpărători din supermaketuri şi de pasageri din autobuze, adăugând măsuri în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului, în contextul în care numărul deceselor în rândul bolnavilor de COVID-19 a ajuns la 37, relatează Reuters.

Turcia a închis deja şcolile, cafenelele şi barurile, a interzis rugăciunile în masă şi a amânat pe termen nedefinit meciurile din principalele ligi sportive, iar în acelaşi timp a suspendat zborurile spre multe ţări, scrie Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat noul bilanţ al morţilor şi a spus că numărul cazurilor de îmbolnăvire confirmate a crescut luni cu 293, ajungând la 1.529, cu un total de peste 24.000 de teste efectuate.

Conform ultimelor decizii, Ministerul de Interne a stabilit că magazinele alimentare şi supermarketurile vor fi deschise doar între orele 06:00 şi 21:00, cu maxim un client la fiecare zece metri pătraţi de spaţiu de magazin.

Autobuzele din şi între oraşe nu vor mai putea să depăşească o capacitate de 50%, fiind nevoie de spaţiu între pasageri, se arată în comunicatul ministerului.

Într-un comunicat separat, Consiliul Concurenţei din Turcia a transmis luni seară că au apărut creşteri excesive şi oportuniste ale preţurilor la alimente, în special la legume şi fructe, şi că va impune amenzi dure asupra celor găsiţi vinovaţi.

Tot luni seară, ministrul Sănătăţii a anunţat că Turcia va angaja 32.000 de noi persoane în sistemul sanitar şi va opri exportul de măşti de protecţie pentru a fi folosite de propriile servicii în contextul răspândirii coronavirusului în ţară.

El a mai spus că Turcia a comandat kituri de testare rapidă din China, precum şi un medicamente despre care a precizat că este folosit în tratarea pacienţilor, fără a oferi detalii.

"Am activat kituri de testare rapidă. Astăzi, 50.000 de kituri au ajuns din China. Joi, vor veni alte 300.000 şi am stabilit să folosim până la un milion de kituri", a declarat Koca într-o conferinţă de presă.

Sursa foto: By Gokhan Dogan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri