Olanda şi-a consolidat măsurile adoptate cu scopul de a limita răspândirea pandemiei de coronavirus şi a interzis toate evenimentele şi adunările publice până la data de 1 iunie, informează DPA.

Anterior acestei decizii, interdicţia care limita adunările umane la cel mult 100 de persoane era valabilă în Olanda până pe 6 aprilie, scrie Agerpres.

"Sunt conştient că noua interdicţie este foarte dificilă. Dar nu avem de ales", a declarat luni Ferdinand Grapperhaus, ministrul olandez al Justiţiei.

Poliţia va putea să intervină şi să acorde amenzi drastice în cazul încălcării acestei dispoziţii.

Potrivit lui Ferdinand Grapperhaus, motivul acestor măsuri mai stricte are la bază faptul că mulţi olandezi au ignorat dispoziţiile precedente. Weekendul trecut, multe plaje şi parcuri au fost supraaglomerate.

O distanţă de siguranţă de 1,5 metri trebuie menţinută între două persoane, a insistat prim-ministrul Mark Rutte. "Rămâneţi în casă cât mai mult timp posibil", a adăugat el.

Reguli mai stricte vor fi aplicate şi în interiorul locuinţelor din Olanda: rezidenţii nu vor putea să primească mai mult de trei invitaţi şi ar trebui să iasă singuri atunci când îşi fac cumpărăturile. Copiii nu vor mai avea voie să se joace împreună în aer liber.

Potrivit noilor dispoziţii oficiale, primarii vor putea de acum să închidă plajele, parcurile şi spaţiile de camping.

În Olanda, 4.749 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost confirmate, alături de 213 decese.

Sursa foto: Wut_Moppie / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Președintele Italiei: Europa are nevoie de noi măsuri pentru a combate COVID-19
Setari Cookie-uri