Premierul Bulgariei, Boyko Borissov, a anunţat marţi că va fi introdus un set de măsuri în valoare de 4,5 miliarde de leva (2,48 miliarde de dolari), pentru a sprijini afacerile şi locurile de muncă afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Printre măsuri se află majorarea capitalului băncii de stat Bulgarian Development Bank pentru a ajuta companiile care se confruntă cu dificultăţi, susţinerea a 60% din salariile angajaţilor pe care altfel firmele i-ar concedia, întârzierea plăţilor aferente impozitului anual pe profit până la 30 iunie şi acordarea de credite fără dobândă pentru angajaţii disponibilizaţi.

"Obiectivul nostru este să salvăm viaţa vârstnicilor şi să asigurăm locuri de muncă pentru tineri", a declarat Borissov.

Acesta a precizat că Executivul va aloca 500 de milioane de leva pentru a acoperi cheltuielile suplimentare ale Ministerelor Sănătăţii, Apărării şi Internelor. De asemenea, pensionarii cu venituri scăzute vor beneficia de bonusuri de Paşti în valoare de 50 de milioane de leva.

În Bulgaria s-au confirmat până luni 190 de cazuri de contaminare şi trei decese provocate de COVID-19. Ca în multe state europene, şcolile, restaurantele şi alte localuri sunt închise şi au fost interzise temporar deplasările în concedii în ţară şi în străinătate.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Președintele Italiei: Europa are nevoie de noi măsuri pentru a combate COVID-19
Setari Cookie-uri