În Statele Unite a fost aprobat un test care poate depista infecţia cu coronavirus în câteva minute, informează Agerpres.

Compania Abbott Laboratories, care a anunţat vineri disponibilitatea testului, afirmă că primele rezultate pozitive apar în cinci minute, iar în maximum 13 minute se confirmă dacă rezultatul este negativ. Aparatul este portabil, aproximativ de mărimea unui prăjitor de pâine, şi poate fi utilizat şi în afara spitalelor.

Producătorul a precizat că testul a fost autorizat de urgenţă de US Food and Drug Administration (FDA, administraţia americană pentru alimente şi medicamente), iar obiectivul este producţia a cinci milioane de kituri pe lună.

La sfârşitul săptămânii trecute, FDA a aprobat o procedură de testare care dă rezultate în 45 de minute. Testele produse de Cepheid trebuie însă utilizate în general în spitale.

Reacţia Statelor Unite la epidemia de COVID-19 a fost îngreunată iniţial de capacitatea de testare insuficientă şi de intervalul mare între colectarea probelor şi obţinerea rezultatelor testelor. În prezent, ţara are cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirusul Sars-CoV-2 din lume.

Citeste si:
Proteste: Biden îl acuză pe Trump că folosește armata împotriva...
Protestele din Statele Unite...

Sursa foto: Michal Jarmoluk | Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cat au vorbit romanii pe telefonul mobil in S1 2015
Setari Cookie-uri