Spania a retras din uz sute de mii de teste rapide pentru coronavirus cumpărate din China, dar problema s-a răspândit în multe țări europene, precum Turcia, Cehia și Slovacia.

”Problemele de credibilitate ale testelor afectează încercările Chinei de a se poziționa ca un lider în lupta globală împotriva coronavirusului”, arată analiza Bloomberg, potrivit G4Media.

În Slovacia, cele 1,2 milioane de teste rapide chinezești sunt inexacte și nu au capacitatea de a detecta Covid-19 în stadiile incipiente, a anunțat premierul Igor Matovic. China susține că Slovacia le-a folosit incorect.

”Ar trebui să le aruncăm direct în Dunăre”, a spus el, potrivit Bloomberg.

Dar problema există și în Cehia, unde autoritățile sanitare au anunțat că cele 300.000 de teste rapide chinezești au funcționat doar dacă pacienții erau infectați de minimum 5 zile, iar o treime din ele au fost defecte. Președintele Milos Zeman, un populist pro-rus și pro-chinez, a evitat să vorbească despre această problemă și a mulțumit Chinei pentru ajutor.

În Turcia – aceeași problemă. Acuratețea primelor teste chinezești cumpărate a fost sub 35%, potrivit unui oficial citat de Bloomberg. Testele au fost aruncate și au fost cumpărate unele noi, de la alt furnizor din China, iar rata de succes a urcat la 90%.

Eșecurile din mai multe state europene în privința materialelor furnizate a periclitat încercările Chinei de a se impune ca lider global al luptei cu coronavirusul. Pentru a evita repetarea problemelor, autoritățile chineze au decis cu câteva zile în urmă să interzică exportul de echipamente medicale care nu au certificate de conformitate necesare atât în China, cât și în țările de destinație.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri