Preşedintele Donald Trump a declarat, vineri, că administraţia sa le recomandă acum americanilor să-şi acopere faţă cu „pânză non-medicală”. Noile recomandări sunt contrare sfaturilor iniţiale care spuneau că folosirea măştilor nu este necesară pentru persoanele care nu erau bolnave.

Trump a spus că recomandările, care au venit după o săptămână de deliberări aprinse în interiorul Casei Albe, sunt voluntare şi că el nu le va aplica, scrie CNN, potrivit Digi24.

„Nu cred că o voi face”, a spus Trump, adăugând că ar fi greu de purtat o mască în timpul întâlnirilor pe care le are în Biroul Oval. „Să port o mască pe faţă în timp ce salut preşedinţii, primii miniştri, dictatorii, regi, regine - pur şi simplu nu o văd", a explicat liderul de la Casa Albă.

După săptămâni în care americanii au insistat să nu poarte măşti de faţă pentru a preveni răspândirea coronavirusului, oficialii administraţiei prezidenţiale au început o dezbatere internă privind acest subiect şi au decis o schimbare de poziţie.

În discursul său, Donald Trump a recomandat folosirea de măşti alternative faţă de cele medicale. Totuşi, Casa Albă nu a emis directive cu privire ţesăturile care sunt cele mai bune sau în cel fel se alege cel mai bun material cu care se acoperă gura şi nasul.

Citeste si:
Trump: SUA încetează relaţia cu OMS. Este prea indulgentă cu Beijingul
Donald Trump: SUA încetează...

„Dacă oamenii doresc să poarte măşti, pot să o facă. Dacă doresc să folosească eşarfe, pe care cei mai mulţi le au în casă, pot să facă şi asta”, a spus Trump când a fost întrebat despre ce ar trebui să folosească americanii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ce impact are asupra României retragerea finanţării OMS de către SUA
Setari Cookie-uri