Ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva l-a rechemat marţi în ţară pe şeful secţiei consulare a ambasadei Bulgariei la Haga după ce acesta a pretins ilegal o ''taxă de coronavirus'' de la vizitatorii care solicitau asistenţă consulară, a anunţat marţi diplomaţia bulgară, relatează Agerpres.

MAE bulgar a menţionat că şeful secţiei consulare a ambasadei Bulgariei în Olanda, Svilen Iliev, pretindea câte 5 euro de la cetăţenii bulgari şi câte 10 euro de la cei străini care au solicitat asistenţă consulară.

''Un asemenea comportament este absolut incompatibil cu serviciul diplomatic bulgar şi nu poate fi tolerat în niciun caz'', a explicat şefa diplomaţiei bulgare Ekaterina Zaharieva într-o declaraţie.

Ministerul de Externe bulgar a precizat că vor fi începute procedurile disciplinare contra funcţionarului respectiv şi că i s-au solicitat explicaţii şi ambasadorului Bulgariei la Haga, Rumen Aleksandrov.

Cazurile de corupţie în rândul personalului diplomatic şi consular bulgar pot fi semnalate la adresa de e-mail inspectorat@mfa.bg şi pe site-ul MAE bulgar la https://www.mfa.bg/bg/anticorruption.

Citeste si:
Tătaru: Românii care vin din Grecia și Bulgaria nu scapă de izolare
Nelu Tătaru îl contrazice pe...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
OMS: În unele țări care au ridicat restricțiile crește cifra cazurilor COVID-19
Setari Cookie-uri