Preşedintele ceh, Milos Zeman, şi-a îndemnat duminică concetăţenii să se bucure de frumuseţea propriei ţări în această vară, deoarece călătoriile în străinătate vor fi interzise timp de un an ca urmare a pandemiei COVID-19.

Şeful statului a declarat, într-un interviu radiofonic, că actualele restricţiile la frontieră ar trebui să dureze un an, "astfel încât niciun nou val de infectare să nu fie cauzat de călătorii care se duc în ţări unde epidemia nu s-a încheiat încă", informează Agerpres.

La jumătatea lunii martie, autorităţile cehe au instituit măsuri ample de interzicere a intrărilor şi ieşirilor din ţară pentru a opri extinderea epidemiei.

Excepţiile permise în prezent îi vizează pe navetişti şi pe şoferii de camion, precum şi cazurile inevitabile, inclusiv tratamentele medicale.

Agenţiile de turism şi alte companii de turism au cerut anterior ca în timpul verii să fie permise cel puţin călătoriile în Slovacia şi Croaţia, care sunt destinaţii de vacanţă deosebit de populare pentru cehi şi unde infecţiile cu noul coronavirus sunt rare.

Sursa foto: Duernsteiner | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri