Cel mai grav atac armat din ultimii ani, în Canada: Cel puțin 10 oameni au fost uciși; atacatorul, îmbrăcat în polițist, a murit

În Canada a avut loc cel mai grav atac armat din ultimii ani, după ce un bărbat deghizat în polițist, identificat ulterior drept un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani, a ucis cel puțin 10 oameni într-o provincie din estul țării. Bărbatul a fost găsit mort la volanul mașinii, de către forțele de ordine.

Un bărbat înarmat a ucis "mai mult de zece persoane" în noaptea de sâmbătă spre duminică în provincia Nova Scoţia din estul Canadei, printre victime fiind şi un poliţist, potrivit Agerpres.

"Nu pot să vă dau mai multe detalii în seara aceasta dar sunt peste 10 morţi”, a informat un purtător de cuvânt al poliţiei federale din Dartsmouth în cadrul unei conferinţe de presă.

Incidentul s-a produs în orăşelul de coastă Portapique, situat la 130 km nord de capitala provinciei, Halifax.

Victimele au fost descoperite în faţa şi în interiorul unei case după ce poliţia a fost sunată semnalându-i-se focuri de arme. La sosirea poliţiei, autorul violenţelor a fugit, ceea ce a declanşat o urmărire care a durat 12 ore.

Citeste si:
Preluarea Carrefour de către canadienii de la Couche-Tard eșuează
Preluarea Carrefour de către...

Motivaţia ucigaşului Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, este necunoscută deocamdată.

Într-o postare pe Twitter, poliţia anunţase că suspectul a fost găsit mort la volanul unui Chevrolet SUV în localitatea Milford, la circa 80 km sud de Portapique.

"Urmărirea s-a încheiat în aceasta dimineaţă, când suspectul a fost localizat. Pot confirma că este mort'', a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei regale canadiene.

Bărbatul era de meserie tehnician dentar, conform informaţiilor apărute în presa canadiană.

Citeste si:
Un român, decedat în atacurile de la Hanau, Germania
Un cetăţean român, decedat în...

Incidentele armate sunt relativ rare în Canada, unde legea prevede un control mai strict al armelor decât în SUA.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri