Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că toate dovezile disponibile sugerează că noul coronavirus apărut în China anul trecut a provenit de la animale şi nu a fost manipulat sau produs în laborator, relatează Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a declarat săptămâna trecută că guvernul său încerca să stabilească dacă virusul a fost produs într-un laborator din oraşul Wuhan, în centrul Chinei, acolo unde a apărut pentru prima oară în decembrie anul trecut, scrie Agerpres.

"Toate dovezile disponibile sugerează că virusul are o origine animală şi nu a fost manipulat sau produs într-un laborator sau altundeva", a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

"Probabil virusul este de origine animală", a mai spus ea, însă nu este clar modul în care virusul a traversat bariera între specii până la om, dar există cu siguranţă o gazdă de origine animală intermediară.

"Cel mai probabil rezervorul ecologic este în lilieci, însă modul în care virusul s-a transmis de la lilieci la oameni urmează să fie stabilit şi descoperit", a mai spus oficialul OMS.

Ea nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă este posibil ca virusul să fi scăpat din neatenţie dintr-un laborator. Institutul de Virologie din Wuhan a respins zvonurile potrivit cărora ar fi sintetizat virusul sau ar fi permis ca acesta să scape din laborator.

Sursa foto: DarkoStojanovic | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri