COVID-19 | ONU: Planeta se va confrunta cu episoade de foamete în părțile cele mai sărace ale lumii

Planeta se va confrunta cu episoade de foamete de „proporții biblice” în părțile cele mai sărace ale lumii, avertizează ONU, în condițiile în care pandemia de coronavirus va condamna încă 130 de milioane de oameni la foamete.

Aceste episoade de foamete ar putea avea loc în „aproximativ 36 de țări”, în cel mai rău caz, a declarat directorul executiv al World Food Programme, într-un discurs sobru, marți. Zece dintre aceste țări deja au peste un milion de oameni care se confruntă cu foametea (Yemen, Republica Democratică Congo, Afghanistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti), a completat el, scrie Digi24.

Motivele citate de el sunt conflictul, recesiunea economic, un declin în cantitatea de ajutoare și prăbușirea prețurilor la petrol.

WFP a avertizat deja că 2020 va fi un an devastator pentru numeroase țări lovite de sărăcie și război, cu 135 de milioane de oameni aflându-se într-o criză alimentară. Proiecțiile reînnoite după criza coronavirusului aproape că dublează acestă cifră.

Această cifră, adăugată la cea de 821 de milioane care sunt deja înfometați „cronic”, arată o statistică sumbră – peste un miliard de oameni în situații de criză alimentară. Agenția a identificat 55 de țări care se află sub presiunea unui risc mare de foamete.

Citeste si:
Ucraina nu a primit nicio doză de vaccin anti-COVID-19
Ucraina nu a primit nicio...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri