26 Aprilie 2020

Kim Jong-un a murit? Informația publicată despre liderul Coreei de Nord este greu de verificat și confirmat



Mai multe speculații în privința liderului nord-coreean Kim Jong-un au început să apară, după ce unele tabloide internaționale, citând surse destul de vagi din China, Japonia sau Hong Kong, au scris că acesta s-ar afla în comă, după o operație de cord nereușită, sau chiar că ar fi murit. Sunt informații greu de verificat, dar care au fost alimentate de o știre a agenției Reuters potrivit căreia China a trimis o echipă de medici la Phenian, notează Digi24.ro.

Guvernul din Coreea de Sud, susceptibil de a fi cel mai bine informat despre ceea ce se petrece în Coreea de Nord vecină, a dat asigurări că Kim Jong-il este în continuare la conducerea țării.

Liderul nord-coreean nu a mai fost văzut în public din 11 aprilie, când a prezidat o ședință a partidului.

Zvonurile au luat amploare după ce o publicație sud-coreeană a scris că liderul de la Phenian a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord și că s-ar reface într-o stațiune de lângă capitală.

Agenția Reuters a transmis că Beijingul a trimis o echipă de experți în Coreea de Nord pentru a-i sfătui pe medicii lui Kim Jong-un, dar agenția preciza că nu a putut afla care este starea de sănătate a liderului nord-coreean, care suferă cel puțin de obezitate.



Citeste si