Italia redeschide școlile la toamnă. Premierul Giuseppe Conte promite redeschiderea şcolilor în luna septembrie

Premierul italian Giuseppe Conte a promis redeschiderea şcolilor din ţara sa în luna septembrie, subliniind că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol „sănătatea copiilor”, potrivit Agerpres.

„Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte (de septembrie). Este în joc sănătatea copiilor noştri'', a declarat Conte într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica.

Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus.

De asemenea, şeful executivului italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere a activităţilor industriale începând cu data de 4 mai.

Planul, care vizează redeschiderea unei mari părţi a companiilor, mergând de la sectorul manufacturier la construcţii, va fi prezentat ''cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare'', dar întreprinderile vor trebui să asigure ''o respectare riguroasă a protocoalelor de securitate'', precum distanţarea socială şi purtarea măştii.

Sursa foto: Feliphe Schiarolli | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
O veveriţă, testată pozitiv cu ciumă bubonică în statul Colorado
Setari Cookie-uri