Toată populaţia Luxemburgului va fi testată pentru noul coronavirus, respectiv circa 625.000 de persoane, a anunţat executivul acestui stat membru al UE, care până în prezent are confirmate 3.729 de cazuri de COVID-19 şi, raportat la populaţia sa, este printre cele mai afectate.

''Într-o lună vom preleva probe întregii populaţii'', a declarat ministrul luxemburghez al învăţământului superior şi cercetării, Claude Meisch, în timpul unei teleconferinţe de presă, informează Agerpres.

Până în prezent în Luxemburg au fost efectuate peste 39.000 de teste, iar în următoarea lună sunt preconizate aproximativ 20.000 de teste în fiecare zi.

Primii care vor fi testaţi în cadrul acestui program, cu un cost estimat la circa 40 de milioane de euro, sunt studenţii şi profesorii, dat fiind că învăţământul superior va fi reluat pe 4 mai.

Autorităţile vor încerca să desfăşoare această campanie în paralel cu aplicarea diferitelor etape de relaxare a măsurilor de izolare. Între timp, fiecare rezident al Luxemburgului a primit din partea statului cinci măşti chirurgicale.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Țara care oferă 1.000 de euro pe lună artiștilor independenți
Setari Cookie-uri