Un mops din Carolina de Nord a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, marcând prima infectare cunoscută cu COVID-19 la un câine din Statele Unite, potrivit presei americane, citate de Agerpres.

Câinele, pe nume Winston, a făcut parte dintr-un studiu al Universităţii Duke, realizat pe 1 aprilie, în care întreaga familie a fost testată pentru coronavirus, a informat postul de televiziune local WRAL.

„Virusul care provoacă COVID-19 a fost detectat" la câine, a declarat dr. Chris Woods, principalul autor al studiului, adăugând că, în opinia sa, este vorba despre primul caz de acest fel din Statele Unite.

Mama, tatăl şi fiul au fost de asemenea testaţi pozitiv la noul coronavirus, în timp ce fiica, un alt câine şi o pisică au fost testaţi negativ.

Mopsul a prezentat simptome uşoare de îmbolnăvire timp de câteva zile, a afirmat mama, Heather McLean.

„Într-o zi (Winston) nu a vrut să mănânce la micul dejun şi, dacă cunoaşteţi rasa, acestor câini le place să mănânce, aşa că mi s-a părut foarte neobişnuit", a declarat ea pentru WRAL.

Mopsul se alătură unui pomeranian din Hong Kong, primul câine din lume care a fost testat pozitiv pentru coronavirus în februarie.

De atunci au fost raportate mai multe cazuri la pisici şi la opt tigri şi lei de la o grădină zoologică din New York.

Potrivit cercetărilor, câinii sunt mai predispuşi la infecţia cu COVID-19, însă par a fi mai puţin afectaţi decât dihorii sau pisicile, estimează Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri