COVID-19 | Labirinturi și garduri vii: Viena a găsit o soluție pentru menținerea distanțării sociale în parc

Pini, mesteceni și garduri vii... Oamenii se vor putea auzi, însă nu se vor putea vedea, sau atinge unul de altul: vor intra distanțați prin porţi diferite, după care vor pătrunde într-o rețea labirintică de alei verzi, bine delimitate între ele.

În vremea coronavirusului, se fac mii de proiecte pentru a relua, cel puțin parțial, viața întreruptă în urmă cu aproximativ două luni., scrie G4Media.

Viena, renumită pentru parcurile sale, printre cele mai frumoase din Europa şi considerată de ani de zile unul dintre orașele în care se trăiește cel mai bine din lume, vine cu o soluţie în acest sens. O capitală îngrijită în cele mai mici detalii în care vara trecută, cu scopul de a îmbunătăți felul în care este perceput serviciul public, municipalitatea s-a gândit să parfumeze metroul cu esenţe aromate.

Soluția vieneză pentru persoanele care vor să se bucure de vegetație în liniște și securitate se numește „’Parc de la Distance’,” și va fi primul parc din lume născut din distanțarea socială. Proiectul a fost propus de studioul austriac Precht, care a experimentat întotdeauna soluțiile bio și verzi şi care, pornind de la limitările impuse, a proiectat o grădină publică deschisă tuturor, unde nu există riscul de adunări sau contacte, dar în care orice persoană se poate bucura de natură.

Inspirat de grădinile în stil baroc, precum Versailles, noul parc urmărește modelele celor mai comune labirinturi, cu garduri înalte și dense sculptate pentru a crea geometrii care se înfășoară în jurul lor creând o spirală. Gardurile vii care vor delimita cărările individuale vor avea aproximativ doi metri înălțime și un metru și jumătate lățime, iar pasarelele, realizate din granit roșu, vor garanta vizitatorilor dornici de plimbări solitare o distanță de cel puțin doi metri unul de altul.

Citeste si:
Aeroportul din Viena renunţă la taxele de aterizare pentru a...
Aeroportul din Viena renunţă...

Între aleile mărginite de copaci și flori parfumate, vizitatorii vor putea parcurge 700 de metri singuri, sau alături de proprii parteneri.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Turcia a început pregătirile pentru transformarea Hagia Sofia în moschee
Setari Cookie-uri