Spania înregistrează cea mai mică creștere a numărului de decese din 18 martie până în prezent

Numărul de decese din Spania din cauza noului coronavirus a crescut cu 164 ajungând la 25.264, conform datelor anunţate de Ministerul Sănătăţii, marcând cea mai mică creştere în decurs de 24 de ore din 18 martie, transmite Reuters.

Cazurile confirmate de infectare s-au ridicat duminică, 3 mai, la 217.466, faţă de 216.582 sâmbătă, 2 mai, a declarat ministerul.

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în mijloacele de transport din Spania, începând cu 4 mai, țara aflăndu-se în proces de relaxare a restricțiilor.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a precizat că vor fi distribuite 6 milioane de măști, în principal în stațiile de transport în comun, iar 7 milioane de măști vor fi oferite autorităților, conform BBC.

Alergători, ciclişti şi surferi au ieşit pe 2 mai din locuinţele lor, în întreaga Spanie, pentru a face mişcare, după ce guvernul a început să relaxeze restricţiile impuse pentru combaterea coronavirusului şi le-a permis adulţilor să iasă din case pentru prima dată în şapte săptămâni, transmite Reuters.

Citeste si:
Spania își redeschide granițele turiștilor europeni la 1 iulie
Spania își redeschide...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Citește și
Djokovic a donat 40.000 de euro unui oraş sârb puternic afectat de Covid-19
Setari Cookie-uri