Testare pentru COVID-19 pe aeroportul din Viena, dedicată pasagerilor care vor să evite carantina

Aeroportul din Viena va testa pentru coronavirus, în schimbul unei taxe de 190 de euro, pasagerii care doresc să evite carantina de 14 zile obligatorie în cazul persoanelor care intră în Austria, informează Reuters.

Pasagerii care sosesc pe aeroportul din Viena dintr-o călătorie internaţională trebuie să prezinte un certificat medical nu mai vechi de patru zile care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, altfel trebuie să intre în carantină, conform Agerpres.ro.

Dar începând de luni aceşti pasageri pot fi supuşi unui test biologic molecular la sosirea pe aeroport şi vor primi rezultatul în 2-3 ore. ''Călătoriile aeriene, indiferent că sunt de afaceri ori din raţiuni urgente ... vor deveni astfel mai sigure şi mai uşoare'', explică aeroportul din Viena în anunţul său. Testul care costă 190 de euro va fi disponibil pe acest aeroport şi pentru pasagerii care părăsesc Viena.

Austria are confirmate până în prezent 15.526 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 598 de decese, dar în ultimele două săptămâni numărul zilnic de cazuri noi s-a menţinut constant sub o sută. Estimând că epidemia este astfel sub control, guvernul austriac a iniţiat o relaxare progresivă a restricţiilor instituite pentru a frâna răspândirea virusului.

Citeste si:
Cât costă un test pentru depistarea noului coronavirus la spitalele...
Spitalul Judeţean de Urgenţă...
Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Donald Trump l-a graţiat pe prietenul său Roger Stone
Setari Cookie-uri