Autorităţile din oraşul Jilin, din nord-estul Chinei, au reintrodus miercuri măsuri de izolare.

A fost suspendat transportul în comun, iar locuitorii nu mai pot ieşi din localitate decât dacă au fost testaţi pentru coronavirus în ultimele 48 de ore, scrie Digi24.

Şcolile unde se reluaseră cursurile au fost reînchise imediat, iar activitatea cinematografelor, sălilor de sport, cafenelelor şi altor localuri publice a fost din nou interzisă. Farmaciile trebuie să comunice autorităţilor identitatea celor care cumpără medicamente analgezice şi antivirale, au precizat autorităţile locale, prin reţelele sociale.

Unul din viceprimari a recunoscut că 'situaţia este destul de gravă şi de complicată' şi există 'un pericol mare de răspândire crescută a virusului'.

Jilin, cu peste patru milioane de locuitori, se află în provincia cu acelaşi nume de la frontiera cu Coreea de Nord, la fel ca şi oraşul Shulan, unde a fost depistat la sfârşitul săptămânii trecute un nou focar de infecţie cu coronavirus.

Situaţia începuse să revină treptat la normal peste tot în China după 8 aprilie, când a luat sfârşit carantina la Wuhan, oraşul din centrul ţării de unde s-a declanşat anul trecut pandemia de COVID-19. După ce a atins un vârf în februarie, numărul de cazuri noi de coronavirus a scăzut, iar miercuri s-au înregistrat doar şapte, dintre care unul provenit din străinătate. Celelalte şase au apărut însă în noul focar de la Shulan, unde totalul a ajuns astfel la 21.

Ultimul deces după infectarea cu coronavirus a fost raportat în China în 7 aprilie. Bilanţul la nivel naţional este de 82.926 de cazuri, din care 4.633 mortale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri