14 Februarie 2007

AIE a majorat estimarile privind cererea de petrol in 2007

Agentia Internationala a Energiei (AIE) a majorat estimarile privind cresterea cererii petroliere pentru 2007, dupa revizuirea celor pentru China si aavertizat Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ca orice noua reducere a productiei ar putea afecta piata.

Agentia care consiliaza 26 de state industrializate a anuntat marti ca rezervele petroliere detinute de statele membre au scazut pana la 40,2 milioane de barili in luna decembrie 2006, tendinta descendenta care a continuat si in luna ianuarie, pe fondul primelor efecte ale reducerii productiei de catre OPEC, informeaza NewsIn,citand Reuters.

AIE a majorat cu 1,8% estimarile privind cererea globala din 2007, pana la 1,55 milioane de barili pe zi, de la nivelul estimat in ianuarie, de 1,39 milioane de barili pe zi.

Agentia a precizat ca cererea substantiala din partea Chinei, al doilea consumator mondial de petrol dupa Statele Unite ale Americii, a majorat cu 3,2% estimarile de crestere a cererii petroliere pentru anul 2007 pentru statele ce nu sunt membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, de la ultimul sau raport, unde estima o crestere de 3% a cererii.



Citeste si